Informasjon om cookies

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å vise deg tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere trafikken på nettstedet vårt og for å forstå hvor de besøkende kommer fra.

Aksepter alt
Avslå alle valgfrie
Endre innstillingene for informasjonskapsler

Annonsere gratis når du søker artister og crew!

Gå til https://no.stagepool.com/cvbase/ for arbeidsgiver og rekruttering
Lukk

Auditionskolen

Her er noen enkle tips for å bli en proff på audition eller casting!

audition wide

Forbredelse

Husk å alltid være godt forbredt. Du må ha ett bredt peportoar med sanger/monologer og du må ha øvd deg på improvisasjon og auditionteknikk. Ha en ferdig perm med sanger/monologer til audition sortert etter sjanger. Husk at notene må være i din toneart. Glem heller ikke at notearket skal være skikkelig taipet og maks fem stk. på rad. Ta alltid med deg permen til audition/casting, da det kan hende at de vil høre deg synge /lese opp noe annet enn planlagt.

Nytt bilde og oppdatert CV

Om du sender inn ett bilde skal det være relativt nytt, ikke eldre enn ett år. Bytt bilde i din CV så fort du endrer utseende. CVen skal også være oppdatert, inkl. kontaktopplysinger. Hvordan en bra CV og personlig brev er beskrevet lengere ned.

Rett person?

Søk ikke jobben om du ikke passer inn i de kriteriene som casteren har angitt. Det skaper bare irritasjon og kan slå tilbake på deg. Bransjen er så liten og casterne kommer til å kjenne deg igjen deg til neste produksjon.

Reiser og overnatting

Noen ganger må du reise langt for å gjør en audition. For at det ikke skal bli for dyrt så er det lurt å booke tog/fly/buss så tidlig som mulig når du har fått vite din audition tid. Det er ofte billigere å booke tidlig. Hotell eller vandrerhjem kan du søke opp på internett og book det som er billigst. Er alt dette i orden slipper du å bli forstyrret av dette på selve castingen/auditionen. Om du er arbeidsløs kan du kontakte NAV, kanskje det er en mulighet for at de betaler reisen. Kontakt dem i god tid.

Lukket audition

En lukket audition er en audition som bare spesielt inviterte får komme på. Dit kan det komme mange kjente ansikter og store navn, men det behøver ikke å bety at du ikke har en sjans til å få jobben.

Åpen audition

Åpen auditions kan lokke veldig mange søkere. Kom i god tid og still deg i kø slik at du får komme inn og treffe juryen. Beregn en hel dag for en stor, åpen audition! Et godt tips er å ta med mat og en god bok.

Alltid på offentlig sted

En audition eller casting skjer som regel IKKE hjemme hos en privatperson. Om du har fått oppgitt en privatadresse bør du ta med deg en venn eller insistere på å treffe personen på en offentlig plass, som en café eller lignende.

Ingen avgift

Du skal aldri betale en avgift for å delta på en audition eller casting. Unntaket er ved noen skoler og audition visse agenter i utlandet.

 

Av Thomas Flores

Etiketter
Auditions & castings