Informasjon om cookies

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å vise deg tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere trafikken på nettstedet vårt og for å forstå hvor de besøkende kommer fra.

Aksepter alt
Avslå alle valgfrie
Endre innstillingene for informasjonskapsler

Annonsere gratis når du søker artister og crew!

Gå til https://no.stagepool.com/cvbase/ for arbeidsgiver og rekruttering
Lukk

Hvilke rettigheter har du som frilanser?

Mange frilansere møter betydelige økonomiske utfordringer som følge av koronatiltakene. Avlyste frilansoppdrag og plutselig stopp i alle inntekter gjør situasjonen krevende.

Felleskap

Koronasituasjonen medfører avlysning av kulturarrangementer, opphevelse av oppdrag og reduserte inntekter for kunstnere, kulturarbeidere og arrangører.


Har du som frilanser krav på dagpenger?
Som frilanser eller selvstendig næringsdrivende har du krav på støtte, men først etter de første 16 dagene uten inntekt. Beløpet du får beregnes ut fra årsinntekten din de siste tre årene. Du får 80 prosent, av opptil 600 000 i årsinntekt, i støtte. Du har rett på sykepenger fra tredje dag og omsorgspenger fra dag fire. Om du søker så søke så gjør dette hos NAV så raskt som mulig om du kvalifiserer til en eller flere av ordningene, slik at saksbehandlingen kommer i gang så fort som mulig.

Når du går ned i lønn er det også viktig at du husker på å endre skattekortet ditt. Husk å endre skattekortet ditt. Går du ned i lønn, som følge av lavere omsetning bør du endre skattegrunnlaget ditt, slik at du ikke trekkes mer i skatt enn nødvendig.

Regler for sykepenger når det skyldes koronaviruset
Stortinget har vedtatt at selvstendig næringsdrivende og frilansere kan få sykepenger fra og med fjerde dag når fraværet skyldes koronaviruset.

Sykefraværet de første 16 dagene kan du bekrefte ved elektronisk egenmelding til NAV. Da trenger du ikke sykmelding. Har du allerede sykmelding, skal du ikke fylle ut egenmeldingen.

Uansett om du bruker sykmelding eller egenmelding, får du en melding når perioden er over. Da kan du fylle ut digital søknad om sykepenger på nav.no.  

Ved sykefravær fra og med 17. dag må du levere sykmelding.
Les mer om sykepenger og hvor mye du får nederst i denne artikkelen. 

Sykepengene utgjør 80 prosent av sykepengegrunnlaget

Omsorgspenger når skole og barnehage er stengt
Stortinget har også vedtatt at selvstendig næringsdrivende og frilansere skal få utbetalt omsorgspenger fra og med dag 4, etter samme regler som for arbeidstakere. Dekningsgraden vil være lik sykepenger for selvstendig næringsdrivende. 

På grunn av koronasituasjonen dobles antall omsorgsdager for kalenderåret 2020. 


Du kan selv søke om omsorgspenger her

Kulturrådet forvalter Kulturdepartementets kompensasjonsordning på 300 millioner kroner som er rettet inn mot kulturarrangører som har måttet avlyse eller utsette arrangementer som følge av koronakrisen.

Som privatperson, kunstnergruppe eller produsent kan du søke støtte til prosjekter som er utviklet eller som skulle gjennomføres i 2020.

Det kan søkes om tilskudd til å:

  • Skape nytt innhold innenfor rådende produksjonsvilkår og -rammer
  • Tilpasse eksisterende produksjoner/verk/innhold til formidling i nye kanaler eller på nye måter
  • Utvikle arbeids- og produksjonsmåter, kuratorgrep og formidlingsvirksomhet tilpasset koronasituasjonen

Det kan søkes tilskudd til både kommende/nye prosjekter, og prosjekter som er utviklet eller gjennomført etter at regjeringen innførte restriksjoner for arrangementer og arenaer 12. mars. Ordningen retter seg primært mot prosjekter som skal gjennomføres i 2020.

Dersom prosjektet det søkes om henger sammen med prosjekt det allerede er søkt eller skal søkes støtte til fra de ordinære tilskuddsordningene, enten til forrige eller kommende søknadsfrist, skal det i søknaden og budsjettet redegjøres for hvordan disse søknadene henger sammen.

Privatpersoner, private og offentlige institusjoner og andre virksomheter kan søke. Ordningen retter seg mot det profesjonelle kunst- og kulturlivet, og innenfor kulturvern også de frivillige aktørene. Relevante søkere er for eksempel enkeltkunstnere, kunstnergrupper, produsenter, kuratorer/programmerere, arrangører, formidlingsarenaer, forlag, lag og organisasjoner - innenfor og på tvers av områdene visuell kunst, musikk, scenekunst, litteratur, kulturvern og tidsskrift og kritikk.

Du som søker må ha norsk personnummer eller være registrert i enhetsregisteret med norsk organisasjonsnummer. Prosjektet kan involvere utenlandske medvirkende eller samarbeidspartnere.


Les mer om støtteordningen til kulturlivet

Les mer på nettsiden til NAV

Etiketter
frilans · skuespiller · StatgPool · musikalartist · sanger · danser · selvstendig næringsdrivende
Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher - fo60000002033420

Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher

Når et fremmed skip nærmet seg Oscarsborg festning på morgenen 9. april 1940 måtte oberst Birger Eriksen ta et valg. Denne...
Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix - shutterstock_703239106

Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix

Jo Nesbøs krimhelt Harry Hole blir til TV-serie på Netflix. Serien skal være basert på boken «Marekors».
Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool - eirik

Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool

Hei der! Jeg er Eirik, Key Account Auditions & Castings hos StagePool Norge. Det er kanskje en lang tittel, tenker dere ka...
Berlin filmfestival 2024 - 100222_ew_00010011_rwd_775

Berlin filmfestival 2024

15.-25. februar 2024 ble den 74. Berlin internasjonale filmfestival arrangert i Berlin.
Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium? - shutterstock_1199760079

Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium?

Det er viktig å ha oppdaterte bilder på din CV, det er dette våre arbeidsgivere ser på først. Derfor arrangerer StagePool ...
Flere artikler