Informasjon om cookies

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å vise deg tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere trafikken på nettstedet vårt og for å forstå hvor de besøkende kommer fra.

Aksepter alt
Avslå alle valgfrie
Endre innstillingene for informasjonskapsler

Annonsere gratis når du søker artister og crew!

Gå til https://no.stagepool.com/cvbase/ for arbeidsgiver og rekruttering
Lukk

Statist ansvarlig Fredrik tipser: Hva innebærer det å være statist?

Gratulerer! Har du nettopp fått ditt første oppdrag som statist? Eller vil du få flere tips og informasjon om hva som forventes av deg på innspillingsstedet? Da har du kommet rett!

Clapper1

 

Å jobbe som statist er en veldig god måte å bli kjent med bransjen på. For noen betyr det første trinnet i en skuespillerkarriere, og for andre er de statisteriet du brenner litt ekstra for. Statistene spiller en veldig viktig rolle i en produksjon, og det er alltid nye ting å lære under en innspilling. Derfor er det viktig at du vet litt grunnleggende informasjon om hvordan det fungerer på et innspillingssted.

Vi møtte statist ansvarlige Fredrik Lehmann som tipser om noen praktiske forhold før og under innspillingen.

Før innspillingsdagen

Hvis du har fått et oppdrag som statist, vil du bli kontaktet enten via telefon eller mail. Du vil blant annet få informasjon om tid, sted og hvilke klær som gjelder. Som statist blir du ofte tilbudt å ta med egne klær, så vær lydhør! Det er viktig at klærne passer inn i scenen og at de ikke skiller seg ut for mye. Derfor er et tips å ta med et skift hvis du er usikker! Akkurat som enhver jobb: Kom i tide, varsle statist ansvarlig om du har noen problemer og still spørsmål hvis du lurer på noe!

 

Praktikaliteter på innspillingsstedet

På innspillingsstedet er det alltid en god ide å ta med seg bankinformasjonen din. Oftest signerer du en kontrakt på stedet og gir bankinformasjonen din i forbindelse med den slik at du kan få lønnen din utbetalt.

Den statist ansvarlige er også din kontaktperson på set og er den som vil gi deg veiledning, informere deg om hva du skal gjøre, hva oppgaven din vil være i selve scenen og om andre praktiske forhold som hvordan du skal gå, stå eller sitte. Det kan hende du får spørsmålet når du er der om vi bil ta en replikk også, men det er alltid opp til deg å bestemme! Hvis du ikke forstår noe, må du alltid spørre igjen!

 

Hva skjer under en tagning?

Under innspillingen vil innspillingslederen rope ut forskjellige ord som kan være litt forvirrende hvis du aldri har brukt dem før. Det starter vanligvis med "Stille for opptak" som deretter blir fulgt av ord som "kamera" "lyden går" og deretter en filmklapper som slår. Dette er forskjellige kommandoer som blir kalt ut mellom de forskjellige tekniske avdelingene. Det er viktig at du som statist foran kameraet står stille og fortsatts står på din første posisjon under disse kommandoene. Deretter fortsetter det med: "Vær god", så starter scenen og scenen fortsetter å spille til du hører "Takk" eller "Tusen takk". Under scenen bør du følge instruksjonene fra den statist ansvarlige nøye om hva oppgaven din er, og det er viktig å gjenta den. Forsikre deg om å gjøre nøyaktig det samme i hvert skudd hvis ingenting annet blir sagt. En scene tar vanligvis ganske mange bilder, og det kan være godt å huske!

 

Husk alltid:

En filminnspilling er en arbeidsplass for filmteamet, skuespillerne og statistene. Du bør behandle alle med respekt, være en snill og høflig person som viser hensyn og følger instruksjonene.

På denne måten får du en morsom og produktiv opplevelse på innspillingsstedet, og filmen / materialet du lager vil være så bra som mulig. Tross alt, uten statister, blir det ingen film!

Lykke til med dine fremtidige jobber!


Etiketter
StagePool · statist · innspilling · casting · Fredrik Lehmann · caster
Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher - fo60000002033420

Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher

Når et fremmed skip nærmet seg Oscarsborg festning på morgenen 9. april 1940 måtte oberst Birger Eriksen ta et valg. Denne...
Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix - shutterstock_703239106

Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix

Jo Nesbøs krimhelt Harry Hole blir til TV-serie på Netflix. Serien skal være basert på boken «Marekors».
Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool - eirik

Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool

Hei der! Jeg er Eirik, Key Account Auditions & Castings hos StagePool Norge. Det er kanskje en lang tittel, tenker dere ka...
Berlin filmfestival 2024 - 100222_ew_00010011_rwd_775

Berlin filmfestival 2024

15.-25. februar 2024 ble den 74. Berlin internasjonale filmfestival arrangert i Berlin.
Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium? - shutterstock_1199760079

Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium?

Det er viktig å ha oppdaterte bilder på din CV, det er dette våre arbeidsgivere ser på først. Derfor arrangerer StagePool ...
Flere artikler