Informasjon om cookies

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å vise deg tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere trafikken på nettstedet vårt og for å forstå hvor de besøkende kommer fra.

Aksepter alt
Avslå alle valgfrie
Endre innstillingene for informasjonskapsler

Annonsere gratis når du søker artister og crew!

Gå til https://no.stagepool.com/cvbase/ for arbeidsgiver og rekruttering
Lukk

Mina forteller om statistyrket

Mina Lindbäck hos oss i StagePool Sverige er den som er i kontakt med alle castingansvarlige, produksjonsselskaper, teatre, statistansvarlige og andre. og hjelper dem med å finne de rette menneskene for produksjonene deres og publiserer alle jobber på siden vår. Mina er opprinnelig utdannet skuespiller og har jobbet med det i flere år tidligere. Nå gir hun tips om yrket som statist og hva man bør tenke på!

Hei, Mina. Kan du fortelle litt mer om din erfaring med å jobbe som statist? Både personlig og fra de statistansvarliges perspektiv.

I løpet av tiden og etter at jeg gikk på skuespillerutdanningen gjorde jeg litt ekstraarbeid, for å prøve å samle erfaring. Jeg har deltatt som statist i både TV-produksjoner og reklame. Det er gøy å være statist! For å være på opptak, se hvordan det går, få dress og sminke og møte andre i bransjen. Det er også utrolig mye venting, som kan være greit å være forberedt på når man skal gjøre sitt første ekstraoppdrag. Noen ganger jobber du hele tiden og noen ganger må du sitte og vente i flere timer, så en god bok og litt snacks kan være greit å ha med seg!

Fra de statistansvarliges perspektiv vil jeg si at noen viktige ting er:

  • Vær tidsnok
  • Se bare etter den som passer deg og som du vet at du er tilgjengelig for datoene som er oppført
  • Under opptaket vil lederen instruere deg hva du skal gjøre og hvor du skal være, slik at du føler deg trygg med arbeidsoppgavene dine.

Hvordan bli statist og hvordan fungerer det på StagePool?

Søk! Søk så mange oppdrag du kan, som du er interessert i og som passer deg. Hos StagePool oppretter du en profil hvor du laster opp bilder av deg selv og fyller ut informasjon som utseende, høyde, hårfarge og kontakt. På denne måten kan statistansvarlig raskt se om du er egnet i utseende til statistrollen du er ute etter. Last opp minst ett godt portrettbilde, hvor du ser inn i kameraet og med godt lys og oppløsning, slik at du tydelig ser hvordan du ser ut. Ikke bruk filtre, de vil se deg!

Det er også alltid greit å være rask med søknaden. Last ned appen og søk etter oppdragene umiddelbart når du ser dem. Noen ganger må statistikkforvaltere finne folk raskt og går så inn og plukker ut folk før søknadsfristen har gått ut. Du kan også bli utsøkt i StagePools Artistkatalog, så det er viktig at all informasjon om deg er fylt ut på profilen din og at du har oppdaterte bilder.

Og til slutt, ikke gi opp! Noen ganger er du heldig og passer for et oppdrag med en gang, og noen ganger kan det kreves mange søknader før du får ditt første svar.

Hva er rollen til en statist og deres oppgave under opptak?

En statist fungerer vanligvis som utfylling og skal gi liv til bakgrunnen, mens en skuespiller driver handlingen fremover. Når man som statist har en replikk eller en mer fremtredende statistrolle, er det faktisk et mindre skuespilleroppdrag man gjør, selv om bransjen ofte kaller det en «fremtredende statist» eller «statist med replikk». Disse rollene krever vanligvis ingen tidligere erfaring, noe som kan være en fin inngang for deg som ønsker å utvikle skuespillet ditt!

Husk at når du er på opptak som statist, er oppgaven din å gi liv til bakgrunnen, så opptre nøytralt uten store bevegelser med kropps- og ansiktsuttrykk (med mindre regissøren ber deg gjøre det selvfølgelig). Vi har nok alle sett bloopere med statister som tar fokus i bakgrunnen, så hør alltid på regissøren!

Hvor mye tjener en ekstra og hvordan bør man tenke på lønnen?

Standardhonoraret for statister i TV, film og reklame er vanligvis mellom 500 - 1000 NOK. Du kan få større roller i reklamefilmer selv om du ikke har tidligere erfaring, og da kan honoraret være så høyt som 100 000 NOK.

I tillegg til det er det alltid mat og kaffe inkludert under innspillingen og fremfor alt får du en morsom opplevelse å bære med seg!

Har du noen tips til de som ønsker å lykkes som statist og få flere oppdrag?

Ja, da kommer jeg tilbake til noe av det jeg sa tidligere. Det vil si SØK så mange oppdrag som mulig, ha godt oppdaterte bilder på profilen din og sørg for at så mye som mulig er fylt ut på profilen. Ønsker du hjelp med profilen din tilbyr StagePool gratis CV-coaching som du kan booke deg inn på, da får du alle rådene du trenger for å lykkes!

Når du har fått ditt første statistoppdrag, vil du også kunne knytte nye kontakter. De fleste som jobber som statister går vanligvis fra en produksjon til en annen, og kan da huske deg neste gang de leter etter statister.

Ønsker du å samle mer erfaring som skuespiller vil jeg si at det også er greit å søke på annonsejobber, skuespilleroppdrag uten krav til erfaring og skoleproduksjoner. Når du er med i en skoleproduksjon møter du fremtidens regissører og filmskapere, du får erfaring med å jobbe som skuespiller og du kan få materiale til showreelen din.

Lykke til!

 

Tusen takk til Mina for alle gode tips om yrket som statist!

Etiketter
Netflix · Film Castings · Jobportal · Statister
Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher - fo60000002033420

Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher

Når et fremmed skip nærmet seg Oscarsborg festning på morgenen 9. april 1940 måtte oberst Birger Eriksen ta et valg. Denne...
Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix - shutterstock_703239106

Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix

Jo Nesbøs krimhelt Harry Hole blir til TV-serie på Netflix. Serien skal være basert på boken «Marekors».
Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool - eirik

Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool

Hei der! Jeg er Eirik, Key Account Auditions & Castings hos StagePool Norge. Det er kanskje en lang tittel, tenker dere ka...
Berlin filmfestival 2024 - 100222_ew_00010011_rwd_775

Berlin filmfestival 2024

15.-25. februar 2024 ble den 74. Berlin internasjonale filmfestival arrangert i Berlin.
Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium? - shutterstock_1199760079

Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium?

Det er viktig å ha oppdaterte bilder på din CV, det er dette våre arbeidsgivere ser på først. Derfor arrangerer StagePool ...
Flere artikler