Informasjon om cookies

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å vise deg tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere trafikken på nettstedet vårt og for å forstå hvor de besøkende kommer fra.

Aksepter alt
Avslå alle valgfrie
Endre innstillingene for informasjonskapsler

Annonsere gratis når du søker artister og crew!

Gå til https://no.stagepool.com/cvbase/ for arbeidsgiver og rekruttering
Lukk

SEX vinner tre priser i Berlin 

Dag Johan Haugeruds spillefilm SEX hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin og vant tre priser under filmfestivalen. Kinodistribusjonspris, arthousekino-pris og pris fra den økumeniske juryen.   

Spillefilmen SEX er den første filmen i Dag Johan Haugeruds triologi SEX DRØMMER KJØRILIGHET, og hadde verdenspremiere under filmfestivalen i Berlin i Panorama-programmet, filmen har Norgespremiere 1. mars. Under festivalen hentet filmen hjem tre prestisjetunge priser: Europa Cinemas Label, CICAE-prisen, og den økumeniske juryens pris.  

- Det har vært en veldig fin opplevelse å ha verdenspremiere på Sex i Berlin, spesielt å møte et nysgjerrig festivalpublikum både på rød løper i Zoo Palast, og i mindre bydelskinoer. Når vi nå i tillegg blir anerkjent av tre forskjellige juryer, fra distributører og kinoeiere til den økumeniske juryen, tar vi det som et tegn på at filmen har truffet en nerve. Vi har med denne trilogien hatt som ambisjon å nå ut til et bredt publikum både her hjemme og i resten av verden, og disse prisene kan forhåpentligvis hjelpe oss litt på veien, sier regissør og manusforfatter Dag Johan Haugerud. Dette sier regissøren til NFI.

- Disse prisene bekrefter at SEX er en film av høy kunstnerisk kvalitet, som både vil underholde og berøre publikum i hele verden. Det er en annerkjennelse av Dag Johan Haugerud som filmskaper og viser at et kunstnerisk ambisiøst prosjekt som denne trilogien om skeiv kjærlighet og seksualitet kan ha stor gjennomslagskraft. Han gjør verden litt større for publikum, for å parafrasere en av karakterene i SEX. Vi ser fram til å følge denne filmens reise videre og ikke minst til å se de to kommende filmene i trilogien, DRØMMER og KJÆRLIGHET, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt. 



SEX er et varmt og undrende drama om to feiere (Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise), som overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?
 

Filmen har også blitt solgt til flere land, blant annet til USA, Frankrike, Sør-Korea og Hellas.

Filmen skuespillere er Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Birgitte Larsen, Siri Forberg, Theo Dahl. StagePool var på en visning av filmen under Berlinalen, og filmen høstet stor begeistring av en fullsatt kinosal med et internasjonalt publikum. Under produksjonen av filmen hadde vi på StagePool også annonser online på nettsiden for denne kritikerroste filmen.

 

Etiketter
SEX · Dag Johan Haugerud · Berlinalen · priser · filmfestival · Berlin Filmfestival
Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher - fo60000002033420

Nå kan du være statist i storfilmen om Blücher

Når et fremmed skip nærmet seg Oscarsborg festning på morgenen 9. april 1940 måtte oberst Birger Eriksen ta et valg. Denne...
Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix - shutterstock_703239106

Jo Nesbøs bok «Marekors» blir TV-serie på Netflix

Jo Nesbøs krimhelt Harry Hole blir til TV-serie på Netflix. Serien skal være basert på boken «Marekors».
Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool - eirik

Møt Eirik: Din Audition & Casting ekspert på StagePool

Hei der! Jeg er Eirik, Key Account Auditions & Castings hos StagePool Norge. Det er kanskje en lang tittel, tenker dere ka...
Berlin filmfestival 2024 - 100222_ew_00010011_rwd_775

Berlin filmfestival 2024

15.-25. februar 2024 ble den 74. Berlin internasjonale filmfestival arrangert i Berlin.
Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium? - shutterstock_1199760079

Visste du at vårt fotoevent er kostnadsfritt for deg som er Premium?

Det er viktig å ha oppdaterte bilder på din CV, det er dette våre arbeidsgivere ser på først. Derfor arrangerer StagePool ...
Flere artikler