Informasjon om cookies

Vi bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet vårt, for å vise deg tilpasset innhold og målrettede annonser, for å analysere trafikken på nettstedet vårt og for å forstå hvor de besøkende kommer fra.

Aksepter alt
Avslå alle valgfrie
Endre innstillingene for informasjonskapsler

Annonsere gratis når du søker artister og crew!

Gå til https://no.stagepool.com/cvbase/ for arbeidsgiver og rekruttering
Lukk

StagePool Story

Høsten 1997 satt Anna-Clara Blixt Modin på en iskald og vindfull strand på Gotland. Hun jobbet i en musikal som ble spilt på Länsteatern i Visby og skjønte der og da at hun brukte 90 prosent av tiden på å søke jobb og 10 prosent av tiden på å faktisk stå på scenen. Hun stilte seg selv spørsmålet: Hva mangler i min bransje? Tenk om det fantes en avis eller en informasjonsside hvor alle auditions og castings var, ikke bare i Sverige, men også i Europa.

To år senere, da hun jobbet med avisen sin, møtte hun også Thomas Flores, musikalartist og grunnlegger av musikal.net. De innså at de hadde samme visjon og begynte å se på hvordan informasjonen om castings og auditions kunne ligge på internett i stedet for i et papirmagasin. Så 1. september 2000 ble et selskap født. Et selskap som i dag heter StagePool og er en av Europas største jobbportaler for de som vil jobbe på scenen eller foran kamera, med kontorer i Stockholm og Berlin.

Anna-Claras drøm – som ble født der på stranden – var å gjøre det lettere for deg som jobber i underholdningsbransjen å finne informasjon om castings. At du som vil jobbe i underholdningsbransjen faktisk skal kunne fokusere på det du drømmer om, det vil si å stå på scenen og foran kamera. En annen viktig del var at aktørene som brukte siden skulle være seriøse og dobbeltsjekke før de legger ut informasjonen om jobbene.

Begge gründerne innså også at de ikke bare ønsket å bygge selskapet i Sverige og Skandinavia, men også i Tyskland og til dette trengte de en partner. Gjerne en person som hadde kunnskap i bransjen og som også var internasjonalt kjent. Anna-Clara begynte å kontakte personen hun aller helst ville ha med seg på turen, og det var Björn Ulvaeus. Etter rundt sytti samtaler og et møte med Björn bestemte han seg for å engasjere seg i selskapet. Selv i dag bruker Björn jevnlig StagePool, når han leter etter artister og skuespillere til sine produksjoner. 

StagePools tyske reise begynte i Köln i 2002 og har nå kontor i Berlin hvor selskapet flyttet i 2013 og er også til stede i Østerrike, Sveits og Norge.

De siste årene har StagePool også blitt en viktig coachingplattform hvor både castere, produsenter og Anna-Clara selv deler sine erfaringer fra bransjen. Du kan lese mer om dette i intervjuer på StagePools nettsider og i boken "49 nei og 1 Ja – Kunsten å få jobb i underholdningsbransjen". 

StagePool har også svært gode relasjoner til castere og produksjonsselskaper, hvor StagePool legger til rette for arbeidet og gjør dem i stand til å søke i StagePools egen artistkatalog. Dette gjør dem i stand til enkelt og raskt å finne de rette personene når de skal fylle roller.

Målet siden oppstarten har vært å utvide virksomheten til Storbritannia og USA for å øke muligheten for at de som abonnerer på StagePool også får jobb i andre internasjonale produksjoner. Siden 2017 har StagePool samarbeidet med Europas største castingportal Spotlight. Dette betyr at castere fra USA og andre deler av verden som leter etter skuespillere og utøvere fra Skandinavia eller tysktalende land, nå kan finne dem via StagePool. Samarbeidet mellom StagePool og Spotlight gjør at du som abonnent kan ta del i Spotlight Networks auditions og castings, samtidig som du er søkbar av tusenvis av casting directors verden over i Spotlights artistkatalog.

Tross alt har verden endret seg siden starten av StagePool og mange av castingene som finnes gjøres kun via selftapes og ikke via det faktum at du som skuespiller trenger å være på stedet i første trinn av castingprosessen. Dette betyr at markedet for en skuespiller nå er hele verden i stedet for bare deres eget land.

Siden ideen om StagePool ble født i 1997, har selskapet vært i konstant utvikling fremover der StagePools visjon alltid har vært den samme:

Å utvikle og forbedre menneskers muligheter i underholdningsindustrien

 

Etiketter
StagePool